in-Ki Coaching | Yoga | Massage

Yoga in daily life

Yoga in daily life

Seminar Yoga in Daily Life
17 mei 2008 - Breda

 

Door een artikel in het Tijdschrift voor Yoga werd ik geinteresseerd in het concept van Yoga in Daily Life. Wat hierbij mee speelde was de gedachte dat ik ooit naar India zou willen gaan. Een kennismaking met een Swami die op doorreis in Europa ook Nederland zou aandoen was een mooie gelegenheid met deze cultuur kennis te maken. Dus mezelf ingeschreven voor het seminar op 17 mei, samen met een vriendin die ook yogadocente is.

 

Het seminar bestond uit lezingen, hatha yoga oefeningen, ademtechnieken, meditatie en yoga nidra (ontspanningstechnieken). Het seminar heeft me nieuwe elementen aangereikt die ik direct in mijn lessen kan gaan toepassen. Als yogadocente is het goed je regelmatig te laten prikkelen. Nieuwe ervaringen opdoen en deze delen met je cursisten. Wat heel duidelijk naar voren komt is de rust en aandacht waarmee de oefeningen uitgevoerd worden. Er wordt veel stilgestaan bij het naar binnen richten van je aandacht en het aanhouden van de oefeningen laten je intens beleven waar het in yoga om gaat; het in balans brengen van je fysieke en mentale gesteldheid. Al met al ben ik weer een ervaring rijker en dank ik allen die aan dit seminar hebben bijgedragen. Als mooi afscheid hebben wij nog even persoonlijk contact gehad met Swamiji en gingen wij blij en voldaan weer huiswaarts.


 

 * * *

 Yoga wekelijkse lesrooster 2024
Alle yogalessen van het vaste wekelijkse lesrooster vind je hieronder. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws en volg ook onze blog.
Open hier het nieuwe lesrooster.

 * * *


 

 

 

 


Blog Ingrid

"Als prana en asana een worden neemt
de stilte in je toe"

Wat een geluk als een yogales net het juiste voor jou doet. Je net die oefeningen aanreikt en datgene aanspreekt in jou wat je nodig hebt. Iets dat ook kan gelden voor een ayurvedische massage, het geeft je vaak precies wat je nodig hebt. En dat is niet altijd wat je van tevoren had bedacht. Laat je deze week verrassen in de yogales of tijdens een ayurvedische massage en sta open voor wat zich spontaan aandient. Het is jouw moment, sta er midden in en observeer. Ik wens je veel inspiratie en mooie momenten!

Als je jouw ervaring wilt delen naar aanleiding van een yogales of workshop schrijf dan een korte reactie en stuur dit mij via het contactformulier toe. Geef hierbij aan of je tekst ook een plekje zou mogen krijgen op onze website.


De yogastudio