in-Ki Coaching | Yoga | Massage

Identificatie met je gedachten

Identificatie met je gedachten

Geheel onverwacht werd in-Ki Yoga benaderd door een medewerker/journalist van het Radio 5 programma de Lotusvijver. Iedere zondag om 14.15 uur wordt dit programma namens OHMnet uitgezonden en worden uiteenlopende onderwerpen behandeld die onze gedachten willen prikkelen. Ons aanzetten tot verdieping in het onderwerp. Zo kwam de vraag naar voren of in-Ki Yoga mee wilde werken aan een programma met als thema 'Identificatie met je gedachten'. En dit specifiek in relatie tot de adem en de rol van yoga daarbij. Aangetrokken door het onderdeel Adem van de website van in-Ki Yoga en de beschrijving van de ervaring van de eigen adem en wat dit met onze gedachten kan doen is er uiteindelijk een interview tot stand gekomen dat op 7 september 2008 is uitgezonden. Het interview kan nageluisterd worden via de link onderaan de welkomstpagina van deze site.

Adem, ook wel Prana genoemd, staat voor onze levenskracht en is bepalend voor ons gevoel van welbevinden en de manier hoe wij met onze gedachten omgaan en ernaar kijken. De manier van ademen bepaalt hoe we denken en wellicht ook andersom. Werken met de adem is dan ook een grote uitdaging voor velen in onze huidige samenleving, waarin alles draait om het denken. Speciaal vanuit de Indiase yogatraditie is er een vorm van ademtherapie ontwikkeld die ons weer terugbrengt bij de eigen ruimte die de adem in ons oproept. En daarmee ook onze gedachtenwereld bepaald en beinvloedt.


 

 * * *

 Yoga wekelijkse lesrooster 2024
Alle yogalessen van het vaste wekelijkse lesrooster vind je hieronder. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws en volg ook onze blog.
Open hier het nieuwe lesrooster.

 * * *


 

 

 

 


Blog Ingrid

"Als prana en asana een worden neemt
de stilte in je toe"

Wat een geluk als een yogales net het juiste voor jou doet. Je net die oefeningen aanreikt en datgene aanspreekt in jou wat je nodig hebt. Iets dat ook kan gelden voor een ayurvedische massage, het geeft je vaak precies wat je nodig hebt. En dat is niet altijd wat je van tevoren had bedacht. Laat je deze week verrassen in de yogales of tijdens een ayurvedische massage en sta open voor wat zich spontaan aandient. Het is jouw moment, sta er midden in en observeer. Ik wens je veel inspiratie en mooie momenten!

Als je jouw ervaring wilt delen naar aanleiding van een yogales of workshop schrijf dan een korte reactie en stuur dit mij via het contactformulier toe. Geef hierbij aan of je tekst ook een plekje zou mogen krijgen op onze website.


De yogastudio


Contactinformatie

in-Ki Coaching Yoga Massage
Adres van de studio:
Gageldijk 96
3566 MH  UTRECHT
Mob. 06-39457350
E-mail mail@in-ki.nl


<< Juni 2023 >>
Ma Di Wo Do Fr Za Zo
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  


 

Lid Vereniging van Yogadocenten